Toverland heeft een grote upgrade aangekondigd van het buitengebied rondom Expedition Zork. Het verhaal wordt gekoppeld aan de andere attracties in themagebied Wunderwald, waarbij de excentrieke uitvinder Maximus Müller wordt gepresenteerd als de ontwikkelaar van dit boomstammen-transportsysteem. Hiermee wil hij de lokale bevolking van het Wunderwald met eigen ogen laten zien en geruststellen dat het beruchte moerasmonster Zork niet bestaat (leuke wending!). Natuurlijk bestaat Zork wél echt, maar of dat zo erg is…?

Expedition Zork upgrade artists impression

Ooit, lang geleden, toen Toverland nog slechts twee hallen was en het enige buiten de Booster Bike, de Woudracer (nu Maximus’ Blitz Bahn) en de splash drop van (toen nog) de Backstroke waren, was thematisering nog geen groot issue, zoals je hieronder kan zien.

Booster Bike vanaf de Backstroke

De komst van Troy veranderde daar nog weinig aan, maar toen daar themagebied Ithaka omheen werd gelegd begonnen die kale loodsen al wat af te steken. De opening van de sterk gethematiseerde Magische Vallei in 2013 maakte dit nog erger en nadat Avalon en Port Laguna in 2018 gereed waren, kon die kale vlakte écht niet meer.

Magische Vallei
Waterpartijen in de Magische Vallei

The Flaming Feather in Avalon, Toverland
Restaurant the Flaming Feather in Avalon

Het aankleden van een bestaande attractie levert misschien voor de gemiddelde bezoeker geen heel andere ervaring op, maar ik denk dat dit heel goed laat zien aan welke standaard Toverland zichzelf wil gaan houden. Het park heeft namelijk ook nog uitbreidingsplannen, die weliswaar wat vertraging hebben opgelopen, maar dat moet echt geweldig worden.

Ik ben in ieder geval erg enthousiast over dit nieuws! We komen sinds deze zomer regelmatig in het park als “Magic Member” en het geeft een heel klein tipje van de sluier van wat we nog kunnen gaan verwachten in de komende jaren. Het park heet nu officieel Attractiepark Toverland en de eerste foto hierboven omschrijft dat prima, maar het is inmiddels zo veel meer geworden; het zou mij niet verbazen als ze dat voorvoegsel binnenkort laten vallen.